Het maken van leren handschoenen is onze grote passie, maar wij vinden het ook belangrijk om iets terug te doen voor anderen: 

Op 25 april 2015 is Nepal getroffen door een enorme aardbeving. 9000 mensen kwamen om en 3,5 miljoen mensen raakten dakloos. Hulpverlening kwam op grote schaal snel op gang, maar na een korte periode van wereldwijde hulp is Nepal naar de achtergrond verdwenen. Hulp komt uitsluitend nog mondjesmaat en nu 4 jaar na de aardbeving leeft 50% van de bevolking nog steeds in tijdelijke opvang en wordt het land getekend door ruïnes. 

De armoede en de schade die de aardbeving heeft veroorzaakt vormt nog steeds een enorm groot probleem. Met name de kinderen in Nepal zijn hier de dupe van. Daarom willen wij iets doen voor de kinderen in Nepal en hebben wij ons het volgende doel gesteld:

50 kinderen in Nepal van kleding en schoenen voorzien tijdens de winter van 2019-2020

Hoe gaan we dit doen?
Sinds 2017 zijn wij een samenwerking aangegaan met de Nepal Youth Foundation. De Nepal Youth Foundation geeft jonge kinderen in Nepal een betere toekomst. Deze organisatie helpt dakloze kinderen en kinderen die hun ouders zijn verloren. 

De Nepal Youth Foundation zorgt voor onderwijs, onderdak, eten en kleding. Ruim 86% van de donaties die binnenkomen wordt gebruikt om het leven van de kinderen te verbeteren.

Warme kleding voor de kinderen in Nepal
Tijdens de winter houden onze handschoenen de handen warm van onze klanten in binnen en buitenland. Ook de kinderen in Nepal verdienen het om zich warm te kunnen kleden in de winter.  

Daarom gaan we samen met de Nepal Youth Foundation er voor zorgen dat 50 kinderen tijdens de winter van 2019 voorzien worden van kleding én schoenen. 

Help jij mee? Van elke aankoop bij Schwartz & von Halen doneren wij een vast % aan ons uiteindelijke doel om 50 kinderen te kleden, en krijgt elk kind kleding en een paar schoenen. Een setje kleding en schoenen kost €10 per kind. Dit brengt de totale donatie op €500. 

Zodra het volledige bedrag is opgehaald zorgt de Nepal Youth Foundation ervoor dat de kleding en schoenen terechtkomt bij de kinderen die het het hardste nodig hebben. Dit documenteren wij zorgvuldig zodat onze klanten kunnen zien wat we samen hebben gerealiseerd en kunnen betekenen voor deze kinderen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram waar wij onze voortgang met jou gaan delen. 

Bedankt voor je steun namens,

De kinder van Nepal, de Nepal Youth Foundation, Schwartz & von Halen

Meer informatie

Kinderen in Nepal - Schwartz & von Halen